GURISATTI FAISKOLA

Pyrus com. 'Bosc kobak' (NPYCOBK)

Termék jellemzők

Származás: Belgium
Növekedés, ágrendszer: Fája közepesen gyors növekedésű, közepesen korán fordul termőre. Koronája ritkás, rendszeres metszést igényel. A téli lehűlésekre nem érzékeny. 18. sz-ban keletkezett belga fajta.
Gyümölcs: Gyümölcse igen nagy, 180-280 gr. Alapszíne zöldessárga, de csaknem teljesen rozsdamázzal fedett. Héja közepesen vastag. Húsa fehér, vajszerű, olvadó, lédús. Gyümölcsei a szelet jól állják. Kiválóan alkalmas friss fogyasztásra és feldolgozásra is.
Termőképesség: Termőre fordulása után rendszeresen és bőven terem. Magyarországon a legnagyobb mennyiségben termesztett fajta. Porzó fajtái: Clapp kedveltje, Seress Olivier és a Kieffer körték.
Érési idő: Szeptember végétől szedhető, októbertől januárig tárolható és fogyasztható fajta.

Készlet
Pyrus com. 'Bosc kobak' K9 100/150 50< db