|
Termék jellemzők
Származás: Anglia Növekedés, ágrendszer: Angliából származó fajta, 1977 óta Magyarországon is termesztik. Növekedése középerős, intenzív koronaformákra is jól alakítható. Nem nevel túl nagy koronát. Meszes talajra érzékeny, széltűrő képessége közepes. Varasodásra kevésbé fogékony. Gyümölcs: Nagy, megnyúlt, 120-220gr-os.Héja vastag, éretten alapszíne zöldessárga, de túlnyomóan barna rozsdamázzal fedett. Húsa sárgásfehér, nagyon lédús, olvadó, édes. Friss fogyasztásra és feldolgozásra egyaránt alkalmas. Ivólevek és aszalványok alapanyaga. Termőképesség: Középkorán fordul termőre, téli lehűlésekre meglehetősen érzékeny. Virágai a tavaszi -2-3C-os fagyokban nagymértékben károsodnak. Porzó fajtái: Klapp kedveltje, Hardy vajkörte, Vilmos, Piros Vilmos. Érési idő: Szeptember első hetében lehet kezdeni a szedését. Jól tárolható, akár 6 hónapig is, de szedés után röviddel már hűtésre szorul. Nyomódásra érzékeny. |